IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поддържане на кожата в мъжки род

3 октомври 2006 12 13

Някои мъже имат навика да свикват с даденостите на природата и да смятат, че не могат да променят нищо, което разбира се изобщо не е вярно

Поддържане на кожата в мъжки род

За щастие на мъжете, структурата на кожата им е много по-различна от тази на жените и не изисква толкова грижи.

Най-горният слой на мъжката кожа е по-дебел от на дамите, по-богата е на колаген, което означава и по-гладка, но състоянието й зависи много от хормоните.

Това пък ще рече, че често мъжката кожа може да е мазна, с блестящи зони, разширени пори и неравности. Другият вариант е силно чувствителна кожа, за която раздразненията, акнето и усложненията са ежедневие.

Някои мъже имат навика да свикват с даденостите на природата и да смятат, че не могат да променят нищо, което разбира се изобщо не е вярно.

Преди да пристъпим към четирите стъпки за поддържане на мъжката кожа, малко цифрички, свързани с бръсненето, ей така, за ваша информация.

57% от мъжете се бръснат всеки ден, а всеки мъж прекарва по 3 500 часа от живота си в бръснене.

Бръсненето премахва хидролипидния слой на кожата ( този, който я предпазва от външните фактори), тя изсъхва и се дехидратира.

Това води след себе си възпаление на епидермиса и повишаване на риска от инфекции.

И преди да сте избягали ужасени, ще ви представим четирите елементарни стъпки за поддържане на мъжката кожа.

1. Почиствайте кожата на лицето и шията с гел без алкохол. Забравете за сапуна. Има почистващи лосиони както за мазна, така и за суха кожа, изберете този, който подхожда на вашата кожа.

2. Бръснете се внимателно, като използвате пяна или крем за бръснене, най-добре след баня.

3. Успокойте кожата с лосион за след бръснене или афтършейв без алкохол.

4. Хидратирайте и върнете баланса на кожата с лек крем, който можете да поставите няколко минути след афтършейва или вечер преди лягане.

Обърнете внимание кремовете първо да са подходящи за вашия тип кожа, както и дали съдържат активни съставки против бръчки, особено ако сте вече над 35 години.

КоментариКоментари